Rață înăbușită în suc de ananas

de Panacris in Rata, 10 Mar 2013 | 8721 vizualizari

 

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea, când golesc farfuria și mai cer o porție! =))

 

INGREDIENTE

  • rață 1 bucată cca. 1000 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină cca. 100 g,
  • gulie 1 bucată medie,
  • sare iodată,
  • enibahar 1 boabă,
  • piper negru 3 boabe,
  • Pentru sos:
  • ananas bucățele 1 conservă,
  • ghimbir ustca 1 linguriță,
  • sos de soia 2 lingurițe.
  • sos worchester 1 linguriță,
  • piper colorat 1 g,
  • sare ioadată 2 g,
  • rozmarin proaspăt .

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață înăbușită în suc de ananas:

Rața se pune la fiert, în cca. 2000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare, cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se scoate rața, se scoatea carnea de pe os, se așează într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor cca. 5 minute la foc iute.

Din zeama obținută prin fierbere, preparați o supă clară de rață cu tăiței sau găluște.

Între timp bucățile de ananas se prăjesc în puțină untură de rață, apoi se adaugă carnea de rață friptă și zeama de ananas, ghimbirul, sosul de soia, sosul worchester, se acoperă și se lasă cca. 10 minute la înăbușit. La final se adaugă rozmarinul tocat mărunt.

Se servește cu garnitură de orez simplă sau cu ciuperci. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață înăbușită în suc de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata caramelizat la cuptor